top of page

TRANSFORMATIONAL CUPPING©

Transformational cupping is een combinatie van cupping en manuele therapie. Het is intenser en diepgaander dan gewone cupping. Alles wordt in beweging gebracht met behulp van een glazen cup, waarmee de huid vacuüm wordt getrokken en wordt opgetild. Verklevingen en blokkades die daaronder zitten worden zo losgetrokken. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Transformational cupping werkt fysiek, mentaal en energetisch.

WAAR IS HET GOED VOOR?

vastzittende spieren // nek-, schouder- en/of rugpijn // hoofdpijn // pijn aan pezen en/of gewrichten // migraine // cellulitis // fibromyalgie // maag- en/of darmklachten // en nog zoveel meer

GP6A5397-Verbeterd-NR.jpg

DOE HET PIJN?

Eerst en vooral: pijn is iets heel persoonlijks. Wat voor mij pijnlijk is, is dat misschien niet voor jou, en omgekeerd. Op sommige plaatsen - en dan vooral waar blokkades zitten en het dus nodig is dat er iets wordt losgemaakt ("bij pijn moet je zijn") - kan het zeker pittig aanvoelen. Maar van zodra de blokkade loskomt ga je ook meteen merken dat de pijn vermindert. Geef tijdens een sessie altijd aan wat je voelt, wat goed voelt en wat niet goed voelt, we doen alles in overleg. Het is niet de bedoeling om hele sessie te liggen verkrampen van de pijn. Na de sessie en de dag nadien kan de behandelde zone wat gevoelig zijn.

DIE RODE/BLAUWE PLEKKEN ACHTERAF, IS DAT WEL NORMAAL?

Dit is een van de vragen die ik het meest krijg over de cupping. De rode/blauwe plekken die kunnen achterblijven na een sessie, roepen bij veel mensen vragen op. "Is dat wel normaal en gezond?" of "Dat moet toch echt super pijnlijk zijn?" Deze plekken ontstaan simpelweg door de zuigkracht van de cups en de druk die dit uitoefent op de bloedvaten. Vaak zien we dat je het meest verkleuring krijgt op de plekken waar felle blokkades zitten. Maar ook dit is weer heel persoonlijk: zeker niet iedereen krijgt verkleuringen. De verkleuringen zijn trouwens ook geen maatstaf voor de effectiviteit van de sessie. Na maximum een week zijn de rode/blauwe plekken volledig verdwenen.

WAT NA DE SESSIE?

Tijdens een sessie komen heel wat afvalstoffen vrij uit blokkades, die dus rondgaan in je lichaam. Om je lichaam te helpen bij de afvoer hiervan - en om te voorkomen dat ze zich ergens anders zullen vastzetten - is het belangrijk om goed te drinken. Te weinig drinken kan lijden tot hoofdpijn of buikpijn.
Na een sessie kan je ook last hebben van vermoeidheid. Luister naar je lichaam en probeer even te rusten. Boek je sessie dus liefst op een dag dat je het rustig aan kan doen.


HOE VAAK MOET IK ME LATEN CUPPEN?

Alles is afhankelijk van voor welke klacht je wilt cuppen en wat het doel is. We laten sowieso wel minstens één week tussen elke sessie, zodat het weefsel helemaal kan herstellen en de gevoeligheid kan wegtrekken. We bespreken tijdens elke (intake)sessie wat ik je aanraad.

HOELANG DUURT EEN SESSIE?

Hierdoor vind je meer info over de verschillende sessies.

GP6A5447-Verbeterd-NR.jpg

FIRST TIME: INTAKE + 30 MINUTEN

Voor de eerste keer Transformational cupping bij Reset Selfcare studio? Dan boek je een FIRST TIME sessie.

We starten met een intakegesprek zodat ik jou beter kan leren kennen. Ik pols hierbij naar jouw klachten en de reden waarom je Transformational cupping wil doen, maar ook naar jouw gezondheid.

Daarna gaan we cuppen. Tijdens de sessie zelfs gebruik ik zowel de glazen Transformational cupping-cups als zachte siliconen cups, die ik soms op een plek laat staan. We bouwen de sessie langzaam op, zodat je aan het gevoel kan wennen. Geef altijd aan wat je voelt, zeker als het te pijnlijk voelt. Aan het einde van de sessie volgt een korte massage. Ik maak hiervoor gebruik van een massageolie met essentiële oliën die de afvoer van afvalstoffen stimuleren.

Na de sessie bied ik je graag nog een glaasje water of kopje thee aan, zodat je je lichaam kan helpen bij de afvoer van afvalstoffen.

Behandelduur: 45 minuten
Prijs: € 50,-

SESSIE 30 MINUTEN

De sessie van 30 minuten is ideaal voor het cuppen van nek en schouders // volledige rug // buik // billen.

Aan het einde van de sessie volgt een korte massage. Ik maak hiervoor gebruik van een massageolie met essentiële oliën die de afvoer van afvalstoffen stimuleren.


Na de sessie bied ik je graag nog een glaasje water of kopje thee aan, zodat je je lichaam kan helpen bij de afvoer van afvalstoffen.

Behandelduur: 30 minuten
Prijs: € 45,-

GP6A5389-Verbeterd-NR.jpg
GP6A5385-Verbeterd-NR.jpg

SESSIE 60 MINUTEN

De sessie van 60 minuten is ideaal voor het cuppen van volledige rug // nek, schouders en bovenarmen // volledige benen // combinatie van meerdere zones.

Aan het einde van de sessie volgt een korte massage. Ik maak hiervoor gebruik van een massageolie met essentiële oliën die de afvoer van afvalstoffen stimuleren.


Na de sessie bied ik je graag nog een glaasje water of kopje thee aan, zodat je je lichaam kan helpen bij de afvoer van afvalstoffen.

Behandelduur: 60 minuten
Prijs: € 75,-

CONTRA-INDICATIES

Neem deze lijst goed door vooraleer je een afspraak boekt.

In het geval van onderstaande absolute contra-indicaties doe ik geen Transformational cupping behandelingen:

zwangerschap // borstvoeding // kanker // chemotherapie (< 1 jaar geleden) // leverfalen // nierfalen // bij gebruik van bloedverdunners // bloedziekten // bloedarmoede // hartziekten // poortkatheters // flebitis // ongecontroleerde hoge bloeddruk // trombose // tumoren en/of melanomen

In geval van onderstaande relatieve contra-indicaties is een Transformational cupping mogelijk, maar niet op de plaats van de aandoening:
beschadigde open huid en/of huidirritatie // botbreuken en/of kneuzingen // botox of fillers // hernia // implantaten // liposuctie (< 1 jaar geleden) // littekens na operatie (< 6 maanden geleden) // spataderen // prothesen

In geval van twijfel zal ik er steeds voor kiezen om jou niet te behandelen.

bottom of page